"Świat bez dzieci byłby jak niebo bez gwiazd"
św. Jan Maria Vianney

Co robimy?

Fundacja Wspomagania Dzieci „WładCy” jest młodziutką organizacją, skupiającą w swoim gronie doświadczonych pedagogów i społeczników. Wszyscy widzą ogromną potrzebę zapobiegania niebezpiecznym i niestety bardzo bliskim każdemu człowiekowi zjawiskom patologicznym, wychodząc z założenia: dziś pomagam, jutro mogę potrzebować pomocy.

Naszym podopiecznym oferujemy:
- organizacja wyjazdów w czasie ferii zimowych i wakacji letnich
- pomoc w nauce
- wsparcie w usamodzielnieniu
- wsparcie w sytuacjach kryzysowych troskę, której często nie zaznali ze strony swoich bliskich
- urozmaicenie czasu wolnego

Nasze cele są tożsame z pragnieniami dzieci, nad którymi roztaczamy opiekę.

Pragniemy by nasi podopieczni stworzyli ciepły Dom, w którego zaciszu mogłyby funkcjonować ich wspaniałe Rodziny. By skończyli wymarzoną szkołę i mogli bez przeszkód realizować swoje plany na życie.

Chcielibyśmy, żeby nie szukali najprostszych rozwiązań, ale by radzili sobie w życiu działając zgodnie z prawem.

Dzieci, którymi się na co dzień opiekujemy zasługują na to by czuć się bezpiecznie, a jeżeli zajdzie taka konieczność i poproszą o pomoc, ktoś z nas zadziała niczym GPS i wskaże właściwą drogę oraz możliwość wyjścia z patowej sytuacji.

Nasze cele są tożsame z pragnieniami dzieci, nad którymi roztaczamy opiekę.

Każdy z nas chce być szczęśliwy, czuć się bezpiecznie w każdej chwili swojego życia. Dlatego warto pomagać innym, pokazując im tym samym jak można pięknie żyć. Warto zrobić wszystko, aby ci którym życie się poplątało weszli na właściwą drogę.

Bo przecież: „Świat bez dzieci, byłby jak niebo bez gwiazd” Św. Jan Maria Vianney